Milačić: Odlazeća montenegrinska vlast pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susednom i bratskom Srbijom

Izvor: Vostok.rs, 01.Dec.2020, 10:27

Milačić: Odlazeća montenegrinska vlast pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susednom i bratskom Srbijom

Prava Crna Gora pozdravlja konstruktivan i dobronameran stav evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija kojim su vlasti u tehničkom mandatu u Crnoj Gori pozvane da opozovu odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića.
„Jasna poruka da se suludi ideološki obrasci ne smeju sprovoditi u zemlji kandidatu za članstvo u EU, vraća nadu u evropsku budućnost“, navodi se u saopštenju Marka Milačića. Prava Crna Gora takođe poziva odlazeću vlast da opozove odluku o proglašavanju ambasadora Srbije personom non gratom. „Takođe, podršku zaslužuje stav zvanične Srbije da se u ovom slučaju ne primenjuje reciprocitet, već da se smirenim i trpeljivim pristupom pokaže zrelost u vođenju politike i očuvanju bratskih odnosa između dve bratske države“, navodi se u saopštenju. "Sa druge strane, odlazeća montenegrinska vlast, koja u delirijumu zbog gubitka državnog budžeta i privilegija kao jedine ideologije kojoj su ostali odani ovakvim potezima pokušava da dodatno ponizi Crnu Goru i naruši odnose sa susednom i bratskom Srbijom, zaslužuje ne samo osudu već i prezir. Posebno je komična pojava tajm-aut ambasadora Vlahovića, koji se ukazao javnosti da iskritikuje konstruktivnu sugestiju evropskog komesara i pokuša, na sebi svojstven način, da brani svako nepočinstvo odlazećeg režima. Tačnije, bila bi komična ova pojava, da Crna Gora nema tu nesreću da je ovakvi likovi još uvek predstavljaju u svetu“, zaključio je Milačić.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.