Marković: Izjava Kirbija novo za one koji ne prate politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Izjava Kirbija novo za one koji ne prate politiku

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je danas da je izjava ambasadora SAD Majkla Kirbija da Amerika pod normalizacijom odnosa Beograda i Prištine podrazumeva i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama novo samo za one koji ne prate zvaničnu politiku te zemlje od bombardovanja Srbije.

"To što je gospodin Kirbi izjavio nije ništa novo, osim za one koji nisu pratili šta zvanična politika SAD poslednjih godina, od bombardovanja Jugoslavije i Srbije, govori i radi", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Marković.

On je u izjavi za medije podsetio na Rezoluciju 1244 koja se, kako smatra, "nikada ne poštuje", kao i na primenu "dvostrukih standarda u odnosima Srbije i samoproglašenog Kosova gde su Albanci za SAD uvek privilegovani".

"Vašington je priznao samoproglašenu nezavisnost Kosova, a time što ih gura u čclanstvo međunarodnih asocijacija, želi da opravda agresiju NATO na SR Jugoslaviju", rekao je Marković.

Govoreći o eventualnom članstvu Srbije U NATO, Marković je istakao da je "Srbija vojno neutralna" a dodao da se ono što je NATO u agresiji 1999. godine napravio Srbiji "nikada ne sme zaboraviti".

"NATO je naneo veliko zlo Srbiji, svaka peta žena u Srbiji, koja je u vreme NATO agresije bila devojčica od osam do dest godina, ne može sada da rađa decu zbog kasetnih bombi, osiromašenog uranijuma, preživljenog straha", istakao je Marković.

On je dodao da je "rečeno da je bombardovanje bilo zbog tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića".

"Evo, ja sada kažem da možemo da sumnjamo da je teroristički napad u Parizu, polovinom novembra, bio zbog Fransoa Olanda. Naravno da nije tako", dodao je Marković.

On je istakao da bi, da je bio domaćin generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu 19.novembra, kada je posetio Srbiju, gosta odveo u Varvarin, na most na Velikoj Moravi, na kome je 14 mladih poginulo od NATO bombi, u danu kada je bio vašar u tom mestu.

"Odveo bih ga i u Grdeličku klisuru gde je bombardovan voz i na mnoga druga mesta gde su stradali brojni civili od NATO bombardovanja", zaključio je Marković.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izjava Kirbija novo za one koji ne prate politiku

Izvor: Akter, 27.Dec.2015

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je danas da je izjava ambasadora SAD Majkla Kirbija da Amerika pod normalizacijom odnosa Beograda i Prištine podrazumeva i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama novo samo za one koji ne prate zvaničnu politiku te zemlje od bombardovanja Srbije.."To...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.