MI ŽELIMO MIR Vučić jasno istakao poziciju Srbije: Nastavićemo da se ponašamo odgovorno (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 22:23

"MI ŽELIMO MIR" Vučić jasno istakao poziciju Srbije: Nastavićemo da se ponašamo odgovorno (VIDEO)

Predsednik Vučić se oglasio na Instagramu.

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je još jednom da je Srbija jasno rekla da želi da se primene svi potpisani sporazumi. Ukoliko ne dođe do toga, biće svima jasno ko su oni koji koče progres, naglasio je on.

- Srbija je, u skladu sa svojom politikom, jasno rekla da želi da se primene svi potpisani sporazumi. Uvek smo samo jednu stvar isticali, a to je da ne možemo da prihvatimo članstvo Kosova u UN, niti nezavisnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosova. Mi smo potpuno spremni za formiranje ZSO, ali čini mi se da je danas svima jasno da nije pitanje potpisa, već sprovođenja onoga što je dogovoreno. Mi želimo mir i nastavićemo da se ponašamo odgovorno. Uveren sam da ćemo morati ili da postignemo napredak, ili će svima u Evropi biti jasno, ko su ti koji koče progres - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom , šefom diplomatije EU Žozef Boreljom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom , predsednikom Republike Francuske Emanuel Makronom i predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.