Krlić: Pet kandidatura za Poverenika od javnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krlić: Pet kandidatura za Poverenika od javnog značaja

Rok za predaju kandidatura za izbor Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti istekao je juče, 24. juna 2019, ali, prema rečima predsednika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića, još se ne može reći koliko će tačno biti kandidata, jer postoji mogućnost da neke kandidature stignu poštom s datumom koji ne krši rok.

Krlić je za Tanjug rekao da je do sada kandidature predalo pet poslaničkih grupa.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosadašnjim informacijama koje su se pojavile u javnosti, naprednjaci su kandidovali Milana Marinovića, v. d. predsednika Prekršajnog suda u Beogradu, poslanički klub PS-NŠ-US S Bojana Milosavljevića, advokata iz Velikog Gradišta, a tri poslanička kluba (DS, Stranka moderne Srbije i SDS) su odvojeno kandidovala Nevenu Ružić, koja sada radi u Službi Poverenika za informacije od javnog značaja.

Ružićeva ima podršku i 60 nevladinih organizacija.

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću mandat je istekao 22. decembra prošle godine, a očekuje se da će novi Poverenik biti izabran u julu.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.