Jeremić zbog podsmevanja bez podrške Nikolića

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić zbog podsmevanja bez podrške Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće podržati eventualnu kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN jer se "podsmevao" naporima Srbije u slučaju "Kosovo u UNESCO".

Foto: MN Press Vuk Jeremić: 3. 7. 1975.

Beogradski magazin "Nedeljnik", navodi da Nikolić smatra da se Jeremić podsmevao njemu i celom državnom vrhu pred glasanje o prijemu Kosova u UNESCO, koji se završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobro po Begorad, i zbog toga ostaje bez podrške eventualnoj kandidaturi.

Nikolić je, kako navodi nedeljnik, nameravao da podrži kandidaturu bivšeg šefa srpske diplomatije i imao je nekoliko sastanaka sa njim, ali je, prema rečima predsednikove savetnice Stanislave Pak, "na kraju morao da odustane".

Sporan je bio Jeremićev stav da je i pre glasanja za prijem Kosova u Unesko sve poznato i da aktuelna vlast u Beogradu priprema teren da "veliča pobedu, a ako izgubi kaže da je to bilo u nenormalnim okolnostima".

"Nedeljnik" piše i da Nikolić tvrdi da izostanak podrške nema nikakve veze sa istraživanjima javnog mnjenja u kojima Jeremić ima dobre rezultate i eventualno bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije.

Vuk Jeremić je bivši ministar za spoljne poslove Srbije u dve vlade, i nekadašnji predsedavajući Generalne skupštine UN. Osnivač je i šef Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD), i ima dobre kontakte u međunarodnoj zajednici.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.