Jeremić veruje u izbor Srbije za predsednika GS UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2012, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić veruje u izbor Srbije za predsednika GS UN

BEOGRAD -

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je, posle izbora u Srbiji, veoma teško predvideti kakvu će podršku Srbija imati za kandidaturu za predsednika Generalne skupštine UN, ali da on i dalje veruje da je to moguće.

"Izbor za novog predsednika Generalne skupštine UN biće težak", rekao je Jeremić i podsetio da je glasanje tajno i da je teško prognozirati rezultat što, kako je primetio, pokazuje i iskustvo iz drugog kruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedničkih izbora u Srbiji.

"Vrlo je teško procenjivati, pogotovo u novonastaloj situaciji, koji stepen podrške Srbija ovog trenutka ima da predvodi UN na period od godinu dana, ali ja i dalje verujem da će to biti moguće", kazao je šef srpske diplomatije.

Mesto predsedavajućeg GS UN ove godine treba da pripadne jednoj od zemalja Istočne Evrope, a članice UN trebalo bi da glasaju o tome 8. juna. Za prestižnu funkciju kandidovale su se i Srbija i Litvanija.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić veruje u izbor Srbije za predsednika GS UN

Izvor: OkRadio.rs, 24.Maj.2012

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je, posle izbora u Srbiji, veoma teško predvideti kakvu će podršku Srbija imati za kandidaturu za predsednika Generalne skupštine UN, ali da on i dalje veruje da je to moguće."Izbor za novog predsednika Generalne skupštine UN biće...

Nastavak na OkRadio.rs...

Jeremić teže do funkcije u UN

Izvor: B92, 24.Maj.2012

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da je posle izbora veoma teško predvideti kakvu će podršku imati za kandidaturu za predsednika GS UN..."Izbor za novog predsednika GS UN biće težak. Glasanje je tajno i teško je prognozirati rezultat", rekao je Jeremić..."Vrlo je teško...

Nastavak na B92...

Jeremić teže do funkcije u UN

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2012, 07:45

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da je posle izbora veoma teško predvideti kakvu će podršku imati za kandidaturu za predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saznaju beogradski mediji...''Izbor za novog predsednika GS UN biće težak. Glasanje je tajno i teško je prognozirati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.