Izvor: S media, 31.Mar.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Izbori u Srbiji pre Nove godine

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas u Užicu da prevremeni parlamentarni izbori u Srbiju "moraju da se održe pre Nove godine", jer vladajućoj koaliciji, prema njegovim rečima, ne odgovara da u proleće naredne godine mora da organizjuje parlamentarne, a na jesen iste godine predsedničke izbore.

Prilikom posete užičkom kraju, Ilić je novinarima rekao da i predstavnici EU, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << obećanog prihvatanja kandidature Srbije, traže ozbiljnu i stabilnu Vladu Srbije, sa kojom će ući u pregovore, a ne predstavnike odlazeće vlade kojoj je ostalo tri-četiri meseca mandata.

"Predstavnici EU su jasno dali do znanja vlastima u Srbiji da, posle obećanog statusa kandidata, ulazak u EU zavisi od nas samih i načina kako ćemo završiti reformu pravu pravosuđa, rešenja ekonomskih problema, socijale, infrastrukture i borbe protiv korupcije", rekao je Ilić.

Udružena opozicija u Srbiji koja, prema rečima Ilića, ima kontakte sa predstavnicima EU, vrši organizovani pritisak da do prevremenih izbora dođe što pre, zbog čega u Srbiji organizuje mitinge, a najviše se očekuje od protestnog okupljanja u Beogradu, zakaznog za 16. april, koji treba da pokaže snagu udruženog dela opozicije u kritici delovanja vladajućeg režima i neophodnosti njegove promene.

Nikolić: Nisam razgovarao sa Tadićem o izborima

Vanredni izbori 18. decembra?

Kosor: Datum izbora do jula

"Od najavljene rekonstrukcije Vlade Srbije očekivali smo izuzetno puno, ali videli smo da je to bila samo šminka, da ode jedan ministar i na njegovo mesto dođe zamenik koji radi po instrukcijama svog prethodnika", rekao je Ilić.

On je konstatovao da je Srbija danas u velikim ekonomskim problemima, ilustrujući to podatkom da je više od 60.000 firmi u stečaju, uz očekavanja da će biti otpušteno više od 300.000 radnika, tako da su, prema njegovom mišljenju, prevremeni izbori preka potreba.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.