IHF odbio zahtev Kosova za punopravno članstvo

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IHF odbio zahtev Kosova za punopravno članstvo

Svetska rukometna federacija (IHF) odbila je zahtev kosovskog saveza da postane punopravni član te organizacije, saopštio je Rukometni savez Srbije (RSS).
Rukometni savez Srbije (RSS) saopštio je da su predstavnici Kosova na kongresu u Dohi pokušali da „na mala vrata i mimo Statuta dobiju punopravno članstvo u IHF”.
Nakon diskusije u kojoj su učsetvovali predstavnici Srbije, Albanije, Kosova, kao i predsednici IHF-a Hasan Mustafa i EHF-a Zan Brio i ovaj put je kosovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << zahtev odbijen. Da stvar bude još alarmantnija predstavlja i veliki pritisak Kosova na predstavnike pojedinih delegata, koji su to uspeli da prepoznaju i pravovremeno reaguju – navodi se u saopštenju RSS.
U isto vreme na skupu u Kataru Srbija je prvi put u svojoj istoriji dobila funkcionera u Svetskoj rukometnoj federaciji, pošto je predsednik RSS Velimir Marjanović izabran za predsednika Arbitražne komisije, najviše sudske instance IHF-a.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IHF odbio zahtev Kosova za punopravno članstvo!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2013

Svetska rukometna federacija (IHF) odbila je zahtev kosovskog saveza da postane punopravni član te organizacije, saopštio je danas Rukometni savez Srbije (RSS). ..Hasan Mustafa, predsednik IHF  ..Posle rasprave u kojoj su učestvovali predstavnici Srbije, Albanije, Kosova, predsednik IHF Hasan Mustafa...

Nastavak na Vesti-online.com...

IHF: Kosovo ne može u članstvo

Izvor: Mondo, 27.Okt.2013, 11:47

Svetska rukometna federacija (IHF) odbila je zahtev kosovskog saveza da postane punopravni član te organizacije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.