Gojković: Napredan obrazovni sistem mora biti utemeljn na principima mira

Izvor: Beta, 07.Apr.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Napredan obrazovni sistem mora biti utemeljn na principima mira

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas u Dohi da nema modernizacije i razvoja nijednog društva bez oslanjanja na obrazovanje stanovništva, a da istinski napredan i delotvoran obrazovni sistem mora biti utemeljen na univerzalnim principima mira i usmeren ka jačanju vladavine prava, saopštio je njen kabinet.Maja Gojković, koja učestvuje na 140. zasedanju Interparlamentarne unije u Dohi, rekla je da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU radi na uskladjivanju svojih zakona sa pravnim tekovinama Unije, i da je zatvorila pregovaračko poglavlje o obrazovanju, što svedoči o posvećenosti ispunjavanju najviših standarda u ovoj oblasti."Obrazovanjem i jačanjem svesti o istinskim interesima gradjana i društava stvaramo najjaču osnovu saradnje i razvoja, mira i stabilnosti kao nedeljivih vrednosti. Vodjeni upravo ovim načelima, posvećeni smo daljoj reformi obrazovanja u skladu sa tehnološkim razvojem", rekla je Maja Gojković na generalnoj debati na temu "Parlamenti kao platforma za unapredjenje obrazovanja za mir, bezbednost i vladavinu prava".Maja Gojković je kazala da je Skupština Srbije donela Zakon o dualnom obrazovanju, kako bi omogućili bolje povezivanje obrazovanja sa privredom i tržištem rada, a da je Srbija time postala jedina zemlja u regionu koja ima ovu vrstu zakona po evropskim standardima.Ona je kazala da se svim gradjanima Srbije garantuje ...
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Gojković: Napredan obrazovni sistem mora biti utemeljen na principima mira

Izvor: RTV Pink, 07.Apr.2019

Maja Gojković, koja učestvuje na 140. zasedanju Interparlamentarne unije u Dohi, rekla je da Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u EU radi na usklađivanju svojih zakona sa pravnim tekovinama Unije.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.