Đinđićevi ministri podržali kandidaturu Pajtića

Izvor: Press, 27.Maj.2014, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinđićevi ministri podržali kandidaturu Pajtića

Kako je navedeno u saopštenju Pajtićevog Izbornog štaba, Božidar Ðelić je istakao da je Pajtić "intelektualac čija hrabrost i tolerantnost trebaju Srbiji u vremenima koja su pred nama", dok je Branislav Lečić naveo da Srbija mora da ima jaku opoziciju koju može predvoditi Pajtić i dodao da ga zbog toga podržava. 

Očekivanja Dragana Domazeta su da će Pajtić, kao kandidat, "imati snage da okupi kvalitetne ljude u stranci i u Srbiji i načini suštinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << reformu, kako Srbije, tako i Demokratske stranke". 

Slobodan Milisavljević je ocenio da umerenom i mudrom politikom Pajtić može okupiti ne samo ljude iz stranke, već i celu opoziciju i građane. Pajtić je zahvalio na podršci i najavio da će svi kvalitetni ljudi koji imaju veliko iskustvo i dobre rezultate biti deo njegovog tima za reformu stranke i Srbije, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog odbora DS. 

U drugom saopštenju iz tog stranačkog odbora navedeno je da je "po prigovoru kandidata za predsednika Demokratske stranke dr Bojana Pajtića", Izvršni odbor DS "poništio odluku Organizacionog odbora (Izborne skupštine DS), donetu 23. maja 2014. godine, kojom su proglašene kandidature podržane od strane poverenika opštinskih odnosno gradskih odbora". 

Organizacionom odboru je naloženo da, odmah po prijemu te odluke, proveri i tačno utvrdi "koje su podrške date kandidatima važeće i u skladu sa aktima Demokratske strenke". 

Naloženo je i da Organizacioni odbor, nakon te provere, donese odluku, obavesti kandidate, delegate i javnost o konačnom broju podrški koju su kandidati dobili od strane opštinskih odbora”, navedeno je u saopštenju koje potpisao šef Pajtićevog Izbornog štaba za Vojvodinu Miroslav Vasin. 
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Branislav Lečić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.