DS: Četvorka grabi sigurno

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Četvorka grabi sigurno

Odbori DS čekaju poslednji trenutak da prelome. Beograđani istakli prvu „žensku“ kandidaturu za Jelenu Trivan.

Odluka o ključnim ljudima najveće stranke u Srbiji čekaće „minut do 12”! Većina lokalnih odbora DS širom Srbije koju su ”Novosti” u utorak anketirale bukvalno će sačekati do sutra u ponoć da u centralu stranke pošalje svoje liste kandidata za novo rukovodstvo demokrata. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lokalnom nivou, naime, još traju užurbane konsultacije o potpredsedničkim funkcijama, a posebno „stolici” koja pripada ženi.

Stvari će verovatno od srede biti jasnije jer se na sednici u utorak beogradski odbor DS, koji je jedan od najuticajnijih, odlučio da podrži svih pet potpredsedničkih kandidata - Dragana Đilasa, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Bojana Pajtića, a kuriozitet je i da se po prvi put izašlo sa nominacijom žene, Jelene Trivan.

Kako saznajemo, gradski odbori DS iz Niša, Leskovca, Užica, Kragujevca i Smedereva, koji su praktično regionalni centri odbora sa tih područja, o svojim favoritima odlučivaće na sednicama koje će biti održane u sredu i četvrtak.

U senci izbora za potpredsednike su kandidati za predsedništvo. Zasad se zna da će Vojvodina predložiti Olivera Dulića i Milorada Đurića, pokrajinskog sekretara za kulturu, a Beograd najverovatnije Zorana Alimpića, zamenika predsednika Skupštine grada, i Slobodana Homena, državnog sekretara u Ministarstvu pravde.

- Kandidati za potpredsedničke funkcije su užičkom odboru prezentovali svoje ideje i u sredu ćemo doneti odluku koga ćemo podržati - kaže za ”Novosti” Jovan Marković, gradonačelnik Užica, koji nije želeo da otkriva ko im je sve od visokih stranačkih funkcionera dolazio u goste da lobira za podršku.

IMENA U SUBOTU

Ko sve ulazi u trku za novo rukovodstvo demokrata definitivno će se znati u subotu, 4. decembra, kada će Marko Đurišić, šef Organizacionog odbora izborne skupštine DS, saopštiti tačne liste kandidata.

Za razliku od njega, prvi čovek leskovačkih demokrata Slobodan Kocić otkriva karte i pre sednice odbora:

- Načelno smo se saglasili da na našoj listi za potpredsednike budu Pajtić, Šutanovac, Petrović i Đilas, dok još nismo odlučili ko će biti ženski kandidat.

Gradski odbor DS u Nišu, prema rečima portparolke Dragane Stojanović- Krstić, sastaće se u sredu. Za sada je siguran kandidat Dušan Petrović, a za ostale, tvrdi Stojanović-Krstić, odlučiće prema preporukama centrale iz Beograda. Kandidat Niša za predsedništvo biće poslanik Boško Ristić.

Demokrate će 18. decembra glasati i za predsednika Političkog saveta. Za ovu funkciju kandidate predlaže predsednik stranke ili Glavni odbor. Kako saznajemo, aktuelni predsednik Saveta Dragoljub Mićunović biće jedini kandidat.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Čekaju se kandidati u DS-u

Izvor: B92, 01.Dec.2010

Beograd -- Odbori DS čekaju poslednji trenutak da prelome. Beograđani istakli prvu "žensku" kandidaturu za Jelenu Trivan, pišu "Novosti"... Većina lokalnih odbora DS širom Srbije bukvalno će sačekati ponoć da u centralu stranke pošalje svoje liste kandidata za novo rukovodstvo demokrata...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.