Češka podržava put Srbije u EU

Izvor: Beta, 20.Jan.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka podržava put Srbije u EU

BEOGRAD, 20. januara 2011. (Beta) - Predsednik Češke Vaclav Klaus izjavio je u četvrtak da njegova zemlja snažno podržava pristupanje Srbije Evropskoj uniji, ali je i upozorio da bi članstvo u tom savezu moglo da nosi i odredjena razočaranja.

U obraćanju članovima Srpske akademije nauka i umetnosti, gde mu je dodeljena Povelja o izboru za inostranog člana Akademije, Klaus je rekao da su aktuelne "radikalne promene u EU razlog za zabrinutost svih".

Češki predsednik je ocenio da u EU ne treba da postoji samo jedan, kako je rekao, imperijalni centar u kome se donose sve odluke.

Dodeli Povelje prisustvovali su i predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, ministri Vuk Jeremić, Nebojša Bradić, Žarko obradović, kao i predsednica parlamenta Slavica Djukić Dejanović.


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klaus: Češka podržava evropski put Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2011

BEOGRAD -..Predsednik Češke Vaclav Klaus izjavio je danas da njegova zemlja podržava evropski put Srbije i da razume njene ambicije da postane normalna evropska zemlja, ali i upozorio da ne treba zanemariti probleme koji u EU sada postoje...Klaus, kome je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti uručena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Minsk preti EU i optužuje Poljsku i Nemačku za zaveru

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jan.2011

MINSK, 20. januara 2011. (Beta-AFP) - Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je u četvrtak Poljsku i Nemačku da su pokušale da ga sruše s vlasti i upozorio da će njegova zemlja uvesti "oštrije" sankcije protiv EU ukoliko Unija kazni Minsk zbog represije nad opozicijom. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Zagreb na dobrom putu ka EU

Izvor: Blic, 21.Jan.2011, 01:20

Ivo Josipović, predsednik Hrvatske, rekao je da će njegova zemlja uskoro biti spremna za priključenje Evropskoj uniji i da očekuje da će pregovori o tome biti okončani do kraja jula...„To je realno, jer Hrvatska sprovodi ozbiljne reforme”, izjavio je Josipović listu „Frankfurter...

Nastavak na Blic...

Klaus: Zapadna Evropa ima predrasude prema Srbiji

Izvor: EMportal, 21.Jan.2011

Češki predsednik Vaclav Klaus izjavio u Beogradu da su najveća prepreka u približavanju Srbije Evropskoj uniji predrasude u delu zemalja Zapadne Evrope.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.