Beograd podneo kandidaturu za fajnal for Evrolige

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd podneo kandidaturu za fajnal for Evrolige

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je Pismo kandidature prestonice Srbije za završni turnir Evrolige čelniku ULEB-a Đorđiju Bertomeuu.

Pismo upućeno prvom čoveku Evrolige, objavljeno na sajtu grada Beograda, prenosimo u celosti:

"Imam čast da Vas obavestim da grad Beograd izražava zainteresovanost da preuzme ulogu domaćina završnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turnira Evrolige počev od 2016. godine.

Koristim ovu priliku da vas podsetim da Beograd ima odličnu infrastrukturu za priređivanje takvih sportskih takmičenja, kao i potrebno iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja. Kombank Arena (bivša Beogradska arena) jedna je od najvećih dvorana u Evropi, a već je korišćena više puta za utakmice u okviru Eurobasketa 2005. godine, „Dajmond bol” 2004. godine, „Univerzijade 2009.” i za mnoga klupska takmičenja svake godine, od 2004. do danas.

Kapaciteti, struktura, bezbednost, uslovi, karakteristike i lokacija ove dvorane ispunjavaju najviše standarde ove vrste sportskog takmičenja. Takođe, postoji niz hotela sa pet i četiri zvezdice u neposrednoj okolini dvorane koji se nalaze u radijusu od oko dve kilometra. Kombank Arena i svi pomenuti hoteli nalaze se u neposrednoj blizini autoputa, na oko 20 kilometara od međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla”. S obzirom na sve izneto, nadam se da će EULEB razmotriti ovo Pismo o zainteresovanosti i izražavam iskrenu nadu da će Beograd imati mogućnost da predstavi svoju kandidaturu", navodi se u pismu Siniše Malog, gradonačelnika Beograda.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.