Brnabić sa delegacijom Međunarodnog biroa za izložbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2022, 16:35

Brnabić sa delegacijom Međunarodnog biroa za izložbe

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji, kako bi procenila izvodljivost održavanja specijalizovane izložbe EXPO 2027, za koju je Srbija podnela kandidaturu.

Predsednica vlade ocenila je da održavanje međunarodnih manifestacija, kao što je EXPO 2027, predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala naše zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ona je istakla da je Srbija dokazala da poseduje sposobnost, organizacione i stručne kapacitete za održavanje najvećih međunarodnih događaja, podsetivši na nedavno održan prvi međunarodni sajam vina u okviru Inicijative Otvoreni Balkan koji je okupio predstavnike iz oko 40 zemalja, ali i obeležavanje 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih u Beogradu prošle godine.

Srbija se, kako je navela premijerka, poslednjih godina dokazala i kao uspešan domaćin i organizator brojnih kulturno-umetničkih i sportskih događaja.

Istakla je da naša zemlja redovno učestvuje na svetskim i specijalizovanim izložbama i da je, takođe, imala i sopstveni paviljon na svetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

Rečeno je da se, ulaganjem i izdvajanjem sredstava za različite infrastrukturne projekte poslednjih godina, Srbija pokazala kao lider u regionu za održavanje velikih manifestacija.

Predstavnici Misije pohvalili su Srbiju za kandidaturu spremnost da organizuje ovako veliki događaj koji bi značajno uticao i na promociju zemlje domaćina na svetskom nivou.

Srbija je zvanično zemlja kandidat za organizaciju izložbe EXPO 2027 koja će biti održana između 15. maja i 15 avgusta 2027. godine, a za koju su kandidaturu predale i države Minesota, Tajland, Španija i Argentina. O izboru zemlje domaćina odlučivaće Međunarodni biro za izložbe, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić sa delegacijom Međunarodnog biroa za izložbe

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Sep.2022

BEOGRAD – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Misije delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, koja boravi u našoj zemlji, kako bi procenila izvodljivost održavanja specijalizovane izložbe EXPO 2027, za koju je Srbija podnela kandidaturu. Predsednica...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.