Barsa ubedljiva protiv Ekonomca

Izvor: KGsport.info, 16.Nov.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa ubedljiva protiv Ekonomca

Šampion Srbije u futsalu, kragujevački Ekonomac, poražen je na startu turnira B grupe Elitne runde Lige šampiona od domaće Barselone sa ubedljivih 1:6 (1:4). Španski tim demonstrirao je klasu u susretu sa popularnim „studentima“ i istakao ozbiljnu kandidaturu za prvo mesto u grupi, koje vodi na završni turnir.
Ekonomac je u ovu utakmicu ušao oslabljen neigranjem reprezentativnog čuvara mreže Nemanje >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Momčilovića, koji se još uvek oporavlja od posledica povrede. Pored Momčilovića, povrede su mučile još nekolicinu igrača srpskog šampiona, koji je medicinski tim Ekonomca ipak uspeo donekle da osposobi za večerašnju utakmicu.
Kragujevčani su dobro ušli u meč, stvorili par dobrih prilika pred golom Katalonaca, ali ih je presekao rani pogodak Adolfa u 6. minutu. Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0 za Barsu. Ferao je izdržao duel sa Rajčevićem, pronašao prostor za udarac i matirao Antonića.
Ipak, „studenti“ se nisu predavali i uzvratili su u 10. minutu. Uigranu kombinaciju iz prekida Divanei je završio udarcem u dalji ugao za 2:1 i tračak nade za srpskog šampiona.
Međutim, u 14. minutu Dijego je nakon duplog pasa sa Feraom ponovo doneo Barseloni dva gola prednosti, a četiri minuta kasnije Adolfo je kaznio kardinalnu grešku Talesa za ubedljivo vođstvo Katalonaca nakon prvih dvadeset minuta igre – 4:1.
Nisu se tu zaustavali igrački dvostrukog šampiona Evrope, pošto je Ajkardo u 22. minutu povisio na 5:1 preciznim udarcem sa distance.
Nastavili su Katalonci da „kidišu“ ka golu Ekonomca, kome se smešila prava rezultatska katastrofa. Eskerdinja je propustio dve dobre prilike da se upiše u listu strelaca, a Adolfov pokušaj da dođe do het-trika osujetio je Antonić odličnom reakcijom u 28. minutu.
U 29. minutu dosuđen je kazneni udarac u korist srpskog šampiona, nakon što je Ajkardo igrao rukom u šestercu svog tima. Igor je tako dobio idealnu priliku da smanji zaostatak svoje ekipe i upiše se u listu strelaca protiv svog nekadašnjeg kluba, ali je njegovu nameru pročitao golman Barselone Huanjo.
Do kraja utakmice Ekonomac je imao veći posed lopte usled igre pet na četiri, stvorio par dobrih prilika, ali lopta nije htela u mrežu. Na drugoj strani, Barselona je uspela da postigne još jedan pogotak preko kapitena Lozana, koji je pogodio praznu mrežu srpskog šampiona za konačnih 6:1.
BARSELONA – EKONOMAC  6:1 (4:1)
BARSELONA
Dvorana: Blaugrana
Sudije: Eduardo Fernandes Koeljho, Miguel Kastiljo (obojica iz Portugala)
Strelci: 1:0 Adolfo u 6, 2:0 Ferao u 8, 2:1 Divanei u 10, 3:1 Dijego u 14, 4:1 Adolfo u 18, 5:1 Ajkardo u 22, 6:1 Lozano u 35. minutu.
Žuti kartoni: Tales, Igor (Ekonomac)
BARSELONA: HUANJO, AJKARDO, DIJEGO, ADOLFO, ESKERDINJA, Didak Plana, Rožer, Leo Santana, Bojis, Lozano, Ferao, Hoselito, Artur, Adrian Ortego. Trener: Andres Alvarez.
EKONOMAC: ANTONIĆ, PERIĆ, IGOR, DIVANEI, TALES, Milanović, Momčilović, Matijević, Rnić, Sorokin, Ugo, Rajčević. Trener: Predrag Rajić.
U prvom meču današnjeg turnirskog programa Ugra je pobedila poljsku Bjelsko-Bjalu sa 4:3.
U četvrtak od 18.30 časova Ekonomac se sastaje sa ruskom Ugrom, a od 21.15 h igraju Barselona i Bjelsko-Bjala.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Roviti Ekonomac juri poslednji voz za finalni turnir LŠ

Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2018

Nije počelo kako treba, ali ima vremena za poravni. Ekonomac je juče počišćen na startu Elitne runde UEFA Lige šampiona, pošto je Barselona demonstrirala moć u svom domu (6:1). Osim što su Katalonci definitivno kvalitetniji, treba imati u vidu da su i povrede dodatno omele pulene Predraga Rajića...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.