Izvor: RTS, 26.Jul.2020, 11:54

Ako Prištinu ne umire mentori, nastavljamo sa akcijom povlačenja prizna

Srbija će nastaviti sa akcijom povlačenja priznanja, ukoliko kosovske vlasti krenu u kampanju daljeg priznavanja nezavisnosti i članstva u međunarodnim organizacijama, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Aleksandar Vučić navodi da ga nije iznenadila izjava kosovskog premijera Abulaha Hotija da će Priština da nastavi da lobira za članstvo Kosova u UN uprkos tome da je prestanak toga jedan od uslova da se nastavi dijalog Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Prištine.

"Mnogi su se iznenadili i pitali - kako je moguće da niko ne reaguje iz međunarodne zajednice, ni iz SAD ni iz EU. Ja se nisam iznenadio jer je za sve njih potpun normalno da Albanci traže dodatna priznavanja za sopstvenu nezavisnost i dodatna članstva u međunarodnim organizacijama pa će formalno pred nama neku reč da im kažu, a suštinski im neće zameriti ništa", objašnjava Vučić.
Dodao je da je očigledno da reč Albanaca iz Prištine i potpis ne znače ništa. 
"Potpis za ZSO, kao i reč koju su dali Grenelu, očigledno ne znači ništa", ocenio je predsednik. 
Dodaje da Srbija mora da čuva mir i stabilnost i da, kako kaže, ne gubi nerve ni na koji način i da pokažemo da je Srbija pouzdan partner, da smo racionalni ljudi koji žele mir i kompromis. 
"Ukoliko ih ne umire njihovi mentori mi ćemo nastaviti sa svojom akcijom povlačenja priznanja. Obećavam, bićemo petostruko uspešniji nego oni u akciji priznavanja Kosova. Samo ih molim da povedu računa jer sve to što rade unosi dodatan nemir, dodatnu nesigurnosti uvodi ceo region u jednu apsolutnu nestabilnost", poručio je predsednik.
Poručio je da Srbija i srpske službe nisu za potcenjivanje.
"Mislići da ćete podizanjem tenzija na jugu centralne Srbije moći da ostvarite  svoje ciljeve na Kosovu. Mi ćemo da budemo mirni, da poštujemo prava Albanaca u našoj zemlji, da razgovaramo sa njima, da se zajedno sa njima borimo za bolji život svih ljudi. Ali ako neko misli da će bilo kakve mirne i oružane provokacije moći da prođu i da će moći da ostvare određene rezultate - nećete taj film da gledate", poručio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKO SE ALBANCI NE SMIRE, MOMENTALNO KREĆEMO U AKCIJU! Vučić poručio da smo pet puta jači od Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2020

Potpis za ZSO, kao i reč koju su dali Grenelu, lažnoj državi očigledno ne znači ništa..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da obećava da će Srbija biti petostruko uspešnija u otpriznavanju nego Priština u akciji priznavanja, ukoliko tzv. kosovske vlasti krenu u kampanju daljeg...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.