APV se odriče Srbije zbog EU

Izvor: B92, 18.Dec.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"APV se odriče Srbije zbog EU"

Novi Sad -- Izjave pojedinih predstavnika vojvođanske vlasti u suštini znače da bi se ta vlast odrekla i same Srbije zarad ulaska u EU, kaže iz DSS-a Milenko Jovanov.

Izjava predsednika pokrajinske skupštine Šandora Egerešija o tome kako je Vojvodina posebno pogođena odlaganjem kandidature i kako državna politika mora još više da bude privržena ulasku u EU, "zapravo predstavlja zahtev Pajtićeve vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se, zarad EU odreknemo Kosova i Metohije", ocenio je Jovanov.

On je dodao da ta Egerešijeva izjava (koju su preneli mediji) predstavlja i "najavu da bi se Pajtićeva vlast, zarad ulaska u EU, odrekla i same Srbije, uz već viđene izgovore kako bi Vojvodina odvojena od Srbije mogla mnogo brže da napreduje ka EU, ili da Vojvodina više ne sme da bude 'talac' Srbije".

Prava istina je, smatra Jovanov, da je Vojvodina kao i svi građani koji u njoj žive danas, najviše pogođena "nesposobnom, korumpiranom i bahatom pokrajinskom vlašću, koja nije uradila ništa da građanima život učini boljim, ali je uradila mnogo na ličnom bogaćenju čelnika te vlasti, kao i u nameri da od Vojvodine stvori državu u državi".

Zbog ove veoma opasne politike udaljavanja Vojvodine od Srbije, kao i zbog očajne ekonomske situacije u koju je režim doveo građane, potrebno je hitno raspisivanje izbora na svim nivoima, istakao je Jovanov.

Egereši je, prethodnog dana u intervju novosadskom "Dnevniku" istakao da su svi u Srbiji gubitnici zbog odlaganja kandidature za clanstvo u EU i da je time Vojvodina posebno pogođena, naglasivši da državni vrh mora nešto da menja u evropskoj politici.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zarad EU, pokrajinska vlast bi se odrekla i Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2011

Izjave nekih predstavnika vojvođanske vlasti, povodom odlaganja statusa kandidata Srbiji za članstvo u EU, u suštini znače zahtev za odricanje od Kosova i Metohije i najavu da bi se ta vlast odrekla i same Srbije zarad ulaska u EU, izjavio je član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora Demokratske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DSS: Vojvođanska vlast se odriče Srbije zarad EU

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2011

Izjave pojedinih predstavnika vojvođanske vlasti u suštini znače da bi se ta vlast odrekla i same Srbije zarad ulaska u EU, kaže iz DSS-a Milenko Jovanov.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.