MrBeast je novi „kralj YouTube-a“ sa više od 111 miliona pretplatnika

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Nov.2022, 21:31

MrBeast je novi „kralj YouTube-a“ sa više od 111 miliona pretplatnika

Za one koji s njegovim radom nisu upoznati, ukratko: reč je o mladiću iz Severne Karoline koji je spontano počeo da snima priloge o tome kako je nekome na ulici poklonio novac. Vrlo brzo ta je ideja privukla brojne sponzore koji su mu plaćali za snimanje videa, a on je gotovo sav primljeni novac delio dalje te tako postajao sve popularniji.

YouTube kanal MrBeast vodi već nešto duže od deset godina, a poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << godina zaista je podigao lestvicu, počevši takmičarima da poklanja milione dolara, privatna ostrva, ili, u ovonedeljnom videu, privatni avion vredan 2,5 miliona dolara. Ono što gledaoce privlači ka njegovim videima su pre svega raskošna produkcija, zabava i, naravno, suludi izazovi koje treba odraditi kako bi se osvojila neka nagrada.

Donaldson je na račun ovog kanala postao pravi biznismen, otvorio lanac brze hrane, donirao i ulagao novac u brojne projekte, a nedavno je navodno odbio ponudu za preuzimanje kanala u vrednosti od čak milijardu dolara. Već dugo se nalazi na listi youtubera koji najbolje zarađuju, pa je prošle godine tako zaradio oko 54 miliona dolara (i velik deo toga poklonio dalje).

Ove nedelje MrBeast je oborio je još jedan rekord – postao je privatni kanal na YouTube-u s najvećim brojem pretplatnika. S nešto više od 111 miliona premašio je dosadašnjeg rekordera, švedskog youtubera i gamera Felixa Kjellberga, poznatoga pod nadimkom PewDiePie.

Donaldson, pak, beleži daleko bolje rezultate gledanosti. Na njegovom kanalu teško ćete pronaći video koji ima manje od 70 miliona pregleda, a najpopularniji video snimci imaju i više od 300 miliona pregleda. Kjellbergovi video snimci, pak, u poslednje vreme vrlo retko premaše 5 miliona pregleda.

Uopšteno najpraćeniji kanali na YouTube-u i dalje su indijski muzički kanal T-Series (229 miliona), a slede ga američki kanal s dečjim pesmicama Cocomelon (147 miliona) te još jedan indijski muzički kanal, Sony Entertainment Television India (146 miliona). Na četvrtom mestu sada je MrBeast, a na petom PewDiePie.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.