Zlatni nakit vredan 6 miliona dinara zaplenjen na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni nakit vredan 6 miliona dinara zaplenjen na Gradini

Nameru porodice koja je putovala iz Turske ka Francuskoj da gotovo kilogram zlatnih narukvica, ogrlica i dukata prenesu preko granice, osujetili su carinici na Graničnom prelazu Gradina.

Vrednost nakita je, kažu u Upravi carina, procenjena na više od 6 miliona dinara, a svi putnici "audija" su carinicima rekli da nemaju šta da prijave.

Međutim, ispostavilo se da lažu, jer su u prtljagu jedne od putnica pronašli 953 grama zlatnog nakita.

Vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nakita je procenjena na 6.258.000 dinara, a kako taj iznos prevazilazi trećinu vrednosti automobila, do okončanja postupka protiv putnice privremeno je zadržano i vozilo - saopštavaju iz Uprave.

Prilikom prelaska granice, dodaju u Upravi, putnici često ne prijavljuju zlato za koje smatraju da je lični nakit i obaveštavaju sve građane da se ličnim nakitom smatra samo ono što se nosi na sebi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kilogram zlata zaplenjen na Gradini

Izvor: RTS, 27.Avg.2019

Srpski carinici na graničnom prelazu Gradina zaplenili su u saradnji sa policijom kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, vrednog više od šest miliona dinara. . Zlato je pronađeno u automobilu marke "audi" turskih registarskih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.