Izvor: JUGpress.com, 02.Avg.2021, 22:42

Od utorka Vranje u znaku festivala klasične muzike

VRANJE

U zgradi Gradske uprave u Vranju predstavljen je program Festivala „Piano Summer“, koji će trajati do 6. avgusta.

Na konferenciji za novinare o tome su govorili zamenica gradonačelnika Zorica Jović i umetnički direktor festivala Zoran Imširović.

U Vranju potoji veliki broj ljubitelja klasične muzike i godinama unazad imali su priliku da uživaju u izvedbama izuzetnih pijanista.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Umetnički direktor festivala Imširović zahvalio se rukovodstvu grada na podršci i izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog boravka u Vranju.

Vranje je postao sinonim za ovaj festival koji je izrastao u projekat evropskih razmera, sa ciljem da poveže zemlje i narode Evrope kroz razmenu kultura. Zahvaljujući velikoj podršci Vlade Republike Srbije od naredne godine ,,Piano summer” biće održavan u Narodnom pozorištu u Beogradu u znatno većem obimu. Ovaj festival ubuduće će biti održavan i u Nemačkoj, na jugu Italije i od naredne godine u Južnoafričkoj Republici“, rekao je Imširović.

„Ovaj festival klasične muzike od velikog je značaja za razvoj i unapređenje kulture našeg grada.

Pored toga što je Vranje grad trube, vranjske gradske pesme, postao je prepoznatljiv i po ovom festivalu klasične muzike koji se u gradu pod Pržarom održava već šesti put i koji je deo aktivnosti kojima je grad aplicirao ka UNESK-u i na osnovu čega je uvršten u mrežu kreativnih gradova za oblast muzika.

Festival je od velikog je značaja za razvoj i unapređenje kulture našeg grada“, rekla je zamenica gradonačelnika Jović, koja se zahvalila organizatorima na višegodišnjoj izuzetnoj saradnji i istrajnosti.

Ona je dodala da se manifestacija ,,Pianno summer” finansira  projektno i ove godine, uz podršku nadležnog ministarstva i Vlade RS.

Festival će svečano biti otvoren u utorak.

Prvo veče nastupaće Zoran Imširović umetnički direktor i osnivač festivala.

Već sutradan predstaviće se portugalski pijanista Adrijano Žordao. U četvrtak, 5. agusta, predviđen je koncert klavirskog dua Maje Stojanovske iz Makedonije i Tijagoa Nuneša iz Portugalije.

U petak, 6. avgusta, na programu je koncert Marije Dinov iz Srbije. Poslednjeg dana festivala nastupiće Biljana Gorunović pijanistkinja i profesorka Akademije umetnosti u Novom Sadu, koja će se predstaviti stvaralaštvom srpskih kompozitora.

Koncerti će biti održani od 20 sati u Pozorištu „Bora Stanković“. Ulaz je slobodan.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Piano summer postaje projekat EVROPSKIH RAZMERA

Izvor: OkRadio.rs, 03.Avg.2021, 10:43

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i umetnički direktor festivala ,,Piano summer” Zoran Imširović održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen program ovog kulturnog događaja. "Piano Summer", koji se u Vranju održava šesti put, od velikog je značaja za razvoj i unapređenje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.