Na mađarskoj granici pas Nero otkrio 8 kilograma marihune kod Nišlije

Izvor: JužneVesti.com, 27.Dec.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mađarskoj granici pas Nero otkrio 8 kilograma marihune kod Nišlije

Službeni carinski pas Nero, kako navode iz Uprave carina, jutros je na Horgošu otkrio preko 8 kilograma marihuane jednom Nišliji. Marihuana je pronađena u pregrađenom rezervoaru kombija, koji je ovaj belgijski ovčar “besomučno grebao” prilikom granične kontrole ovog vozila.

Prilikom detaljne kontrole na izlazu iz Srbije, kako navode iz Carine, izdvojen je kombi sa prikolicom za transport automobila niških registracija.

Prethodno je vozač, 48-godišnji Nišlija, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je putovao sam, kako kažu, carinicima rekao da ide u Mađarsku radi transporta kupljenog vozila.

Pas Nero, junak Carine; Foto: CarinaMeđutim, pas Nero je imao “drugačije planove” za Nišliju.

Već na samom početku kontrole, pas, obučen za otkrivanje narkotika, reagovao je navodeći carinike i policiju da obrate posebnu pažnju na rezervoar za gorivo po kojem je besomučno grebao - navode iz Carina.

Kada je rezervoar skinut i otvoren, kako opisuju, utvrđeno je da je pregrađen na pola, tako da se u jednoj polovini nalazilo gorivo, a u drugoj “bunker“ za skrivanje robe – i to pun.

Iz specijalne pregrade rezervoara izvađeno je 20 paketa zelene biljne materije nalik marihuani, umotanih u PVC foliju, ukupne težine 8.388 grama - preciziraju iz Carina.

Pronađenu drogu, vozača, automobil i prikolicu preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.