DANAS SAZNAJE: Jelena Trivan odbila Kancelariju za evropske integracije

Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SAZNAJE: Jelena Trivan odbila Kancelariju za evropske integracije

Beograd - Imenovanje Jelene Trivan za v. d. direktora Službenog glasnika politička je poruka vlade SNS i njenog lidera Aleksandra Vučića javnosti da i oni koji su važili za najveće simbole sada opozicione Demokratske stranke podržavaju ovu vladu, saznaje Danas u Vladi Srbije. Kako nam je objašnjeno, to je vrlo moćna poruka za one koji u tančine ne poznaju politički život i motive kojima se političari vode kada prelaze iz jednog tabora u drugi.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Danas ranije pisao, nakon što je u februaru prošle godine Trivanova izašla iz DS, njoj je nuđeno mesto direktora Kancelarije za evropske integracije, a i ona je, prema našim saznanjima, bila zainteresovana za to mesto. Kako smo juče saznali, ta ponuda je važila donedavno. Prema rečima naših izvora, Trivanova je tu ponudu ipak odbila. Izvori Danasa kažu da su i ona ali i najviši funkcioneri Vlade u međuvremenu procenili da bi njeno imenovanje za direktorku Kancelarije za evropske integracije moglo da stvori probleme u vođenju tog sektora.

Naši izvori naime kažu da je procenjeno da već ima dovoljno prepoznatljivih lica koja se bave integracijama. Tu su ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i šefica Pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević. Kako nam je rečeno, osim prepoznatljivih lica, postojala je i bojazan da bi moglo da dođe do neslaganja među njima. Tako se, kako navode naši izvori, odustalo od ideje da Trivanova bude imenovana na tu poziciju. Nakon toga, Trivanovoj je ponuđeno mesto v. d. direktora Službenog glasnika, što je ona na kraju prihvatila.

Osim toga, kako kažu naši sagovornici, Trivanova je jedno vreme bila posrednik između nekadašnjeg lidera DS Borisa Tadića i sadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Međutim, naši izvori nisu sigurni da je to bilo presudno za njeno imenovanje na ovu javnu funkciju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

V. d. direktora

Izvor: Danas, 28.Jan.2015

Nekadašnja visoka funkcionerka i poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan imenovana je za vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika, nakon što se sa tog mesta povukao Radoš Ljušić. Iako nekada iz opozicionih redova, spekulisalo se i ranije da je Trivanova poželjna aktuelnoj vlasti, te...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.