Zlato za Srbiju u Tokiju – 50.000 evra

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za Srbiju u Tokiju – 50.000 evra

Vlada Srbije za osvajače medalja srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine izdvojiće rekordne nagrade.

Zlato vredi 50.000, srebro 45.000, a bronza 40.000 evra, potvrdio je Tanjugu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je pojasnio da će, za razliku od Igara u Riju, nagrade biti identične za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Prošle nedelje povećali smo nagrade za rezultate na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Država zlatnu medalju nagradjuje 50.000 evra, srebro je 45.000, a bronza 40.000. To su najveće nagrade ikada za Srbiju, iako su povećane i za Olimpijske igre u Riju, i time smo postali lideri ne samo u regionu, već u svetu", rekao je Udovičić Tanjugu.

On je podsetio da je Srbija, po visini davanja nagrada sportista, odavno prestigla zemlje regiona poput Hrvatske, Slovenije, Mađarske...

"Želimo da omogućimo našim sportistima najbolje moguće uslove, pripreme, ali i najveću nagradu za ono što su ostvarili reprezentujući sebe, tim, Savez i Srbiju", rekao je Udovičić i zahvalio se sportistima što na najkvalitetniji način predstavljaju Srbiju i najbolji su ambasadori zemlje.

Udovičić ističe da očekuje rekordan broj medalja u Japanu, odnosno preko osam koliko ih je osvojeno u Riju, ali i na ostalim velikim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.