Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 11:58

Žerar uništio egipatski san - 17 odbrana kao neprobojni zid! Francuska na mišiće do borbe za zlato

Neverovatni golman Pari Sen Žermena odlučio prvo polufinale u Tokiju - 27:23

Ni braća Karabatić, ni Mem Dika, ni Ugo Deska, već nestvarni Vensan Žerar! Strašni golman Pari Sen Žermena spustio je rampu najboljoj afričkoj selekciji sa 17 odbrana i tako bio direktno odgovoran što se umesto Egipta u finalu Olimpijskih igara našla Francuska - 27:23 (13:13).

Razbranjeni čuvar mreže prosto je uništio svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mogućnost Egipćanima da u finišu meča dođu do preokreta i pojure plasman u finale. Sa druge strane, dvojica golmana afričkog tima zajedno su skupila osam odbrana. Karrim Hendavi je imao pet, a Mohamed Eltajar samo tri.

Egipćani su poslednji do nerešenog rezultata stigli 20 minuta pre kraja, kada je bilo 18:18, a na dostižnoj razlici su bili sve do pet minuta pre kraja, kada je Francuska otišla na 24:21 golom Valentana Portea. U svim tim trenucima Žerar je onemogućavao rivalu da se dodatno približi, a onda je Egipat potpuno ostao bez snage, pa se išlo i do nerealnih (22:27), baš kao što je bio i konačan rezultat.

Na kraju, najefikasniji u pobedničkom timu bili su Mem Dika i Ugo Deska, dok su po jedan manje dali Nikola Karabatić i Nedim Remili. Pet golova i kod Egipćana dali su Omar Jahija i Ahmed Elhamar, dok je Ali Mohamed dao jedan manje.

U drugom polufinalu, u takozvanom finalu pre finala, od 14.00 sastaju se Španija i Danska.

POLUFINALE:

Francuska - Egipat 27:23 (13:13)

(3,60) Španija (8,50) Danska (1,40)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.