Izvor: Luftika.rs, 14.Jan.2022, 17:12

Žena dala bebu na usvajanje jer je donor sperme lagao o obrazovanju

Laž donora sperme dovela je do sramote jedne majke i deteta bez roditelja.
Japanka je odlučila da tuži biološkog oca svog drugog deteta jer je lagao o svom obrazovanju. Nakon saznanja, navela je da je pretrpela veliki emocionalni stres a od njega traži 2,86 miliona dolara.
Stanovnica Tokija, koja ima 30 godina, mislila je da je našla uspešnog Japanca sa visokim obrazovanjem na Univerzitetu Kjoto i imala seks sa njim desetak puta u pokušaju da zatrudni, preneli su japanski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Žena sa sadašnjim mužem ima jedno dete, ali je odlučila da zatrudni sa donorom kada je saznala da njen muž ima nasledni poremećaj koji se može preneti na njegovo potomstvo. Pomoć savršenog kandidata tražila je i preko društvenih mreža.
Trud se isplatio u julu 2019. godine.
Međutim, ubrzo nakon što je zatrudnela, saznala je da je biološki otac njenog nerođenog deteta, u stvari, oženjeni Kinez koji nije pohađao prestižni istraživački univerzitet.
Žena je odlučila da svoju bebu da na usvajanje jer je već bilo prekasno za prekid trudnoće. Ona donora sada tuži za prevaru tražeći 2,86 miliona dolara jer su joj njegove laži izazvale emocionalne probleme.
Japanska industrija doniranja sperme je uglavnom neregulisana, prema istrazi Vice News-a. Komercijalna veštačka oplodnja je retka i ograničena je samo na heteroseksualne bračne parove. Situacija je navela mnoge roditelje da preuzmu stvari u svoje ruke.
– U Japanu ne postoji javni sistem ili pravni sistem za donaciju sperme – rekao je ženin advokat na konferenciji za novinare u utorak.
Mizuho Sasaki, socijalni radnik, koji se bavi zaštitom dece u Japanu, nazvao je ženu „plitkom“ jer je tretirala dete kao predmet.
– Mislim da je bolje ostaviti dete sa nekim ko može biti dobar hranitelj – rekao je on u izjavi za Vice.
Tinejdžeri pronašli bebu u kutiji za jaja ostavljenu na -20 stepeni

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.