Zemljotres jačine 6,1 stepeni pogodio ostrvo Honšu

Izvor: Blic, 01.Avg.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres jačine 6,1 stepeni pogodio ostrvo Honšu

Zemljotres jačine 6,1 stepeni Rihterove skale pogodio je danas oblast kod južne obale japanskog ostrva Honšu, saopštila je japanska Meteorološka agencija.

Nema izveštaja o žrtvama niti pričinjenoj šteti, niti je izdato upozorenje na cunami, ali je agencija upozorila da je moguća mala promena nivoa vode.

Epicentar zemljotresa, koji se osetio malo pre ponoći po lokalnom vremenu, bio je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dubini od oko 22 kilometara, na 34 kilometara južno od prefekture Šizuoka i 162 kilometara od Tokija.

Potres se osetio i u prestonici Japana, prenele su agencije.

Serija umerenih i jačih zemljotresa potresalo je Japan posle snažnog zemljotresa 11. marta, koji je izazvao veliki cunami.

U nesreći je poginulo ili nestalo više od 20.000 ljudi, a nekoliko hiljada je evakuisano zbog opasnosti od širenja radijacije iz oštećene nuklearne centrale u prefekturi Fukušima.

Povezane vesti: Japan pogodio još jedan snažan zemljotres Potres jačine 6,1 stepena pogodio istok Japana Jaki zemljotresi u Indoneziji i Japanu
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres jačine 6,1 stepeni pogodio Honšu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2011

TOKIO - Zemljotres jačine 6,1 stepeni Rihterove skale pogodio je danas oblast kod južne obale japanskog ostrva Honšu, saopštila je japanska Meteorološka agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Japan pogodio snažan zemljotres

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Avg.2011

Snažan zemljotres magnitude 6,1 stepeni po Rihteru pogodio je danas centralni i istočni deo Japana, saopštila je japanska meteorološka agencija, ali nije objavila upozorenje na cunami. Zemljotres, koji se dogodio u 11.58 časova po lokalnom vremenu, osetio se i u Tokiju. Za sada nema izveštaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.