Zemlje članice G7 podržavaju implementaciju i dalje širenje dogovora o žitu — izjava

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2023, 12:00

Zemlje članice G7 podržavaju implementaciju i dalje širenje dogovora o žitu — izjava

 Ministri poljoprivrede zemalja članica Grupe sedam (G7) izrazili su odlučnu podršku implementaciji, produženju i proširenju sporazuma o žitu, navodi se u saopštenju ministara nakon sastanka u jugozapadnom japanskom gradu Mijazaki 22-23.
Ministri su takođe izrazili spremnost G7 da podrži Ukrajinu u obnovi njene poljoprivredne infrastrukture, uključujući objekte za navodnjavanje, preradu hrane i skladištenje, kao i u pružanju finansijske podrške ukrajinskim poljoprivrednicima. Štaviše, zemlje G7 izrazile su nameru da pomognu ukrajinskim vlastima u čišćenju poljoprivrednih površina u Ukrajini od mina. Pored toga, ministri su obećali da će pomoći zemljama u razvoju da poboljšaju održivost i stabilnost svojih poljoprivrednih i prehrambenih industrija. Zemlje G7 su takođe izrazile snažnu nadu da je neophodno pribeći inovacijama zarad održivosti u globalnom poljoprivrednom i prehrambenom sektoru. Uvođenje novih agroindustrijskih tehnologija biće od koristi za ljude koji žive kako u razvijenim tako iu zemljama u razvoju, istakli su ministri G7. Takođe su naveli da bi upotreba inovacija pomogla u oblikovanju lanaca snabdevanja i obezbedila pristojne mogućnosti prihoda. Štaviše, ministri G7 složili su se oko planova za formiranje otpornijeg poljoprivrednog sistema čiji je cilj smanjenje zagađenja i gubitaka hrane. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.