Zbog lošeg vremena solarni avion sleteo u Japan

Izvor: Prva.rs, 01.Jun.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog lošeg vremena solarni avion sleteo u Japan

Prema planu od sedam etapa, pilot Andre Boršberg trebalo je da avion dovede, za šest dana leta od kineskog grada Nankinga do Havaja, na putu dugom 8.500 kilometara.
Zbog loših vremenskih uslova, avion je danas bezbedno sleteo na aerodrom Nagoja u centralnom Japanu, prenele su agencije.
Sletanje aviona dočekano je aplauzom i uzvicima kontrolora leta.
Let od Nankinga do Havaja je najduža deonica solarnoig aviona na putu oko sveta, koji ima 12 etapa u 25 dana leta. Putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je počelo u Abu Dabiju u martu, a cilj mu je promovisanje korišćenja čistih tehnologija i obnovljivih izvora energije.
Solar Impuls je eksperimentalni avion, nešto malo teži od većeg automobila, kome su potrebni povoljni vetrovi koji će ga gurati napred, ali i vedro nebo radi funkcionisanja  17.000 solarnih ćelija.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.