Završena obnova bazena u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena obnova bazena u Senti

Zahvaljujući donacijama kompanija Japan Tobacco International (JTI) i Biospringer RS, kao i sredstvima koje je obezbedila lokalna smouprava, završena je obnova popularnog „plavog bazena“ u Senti. Više od 3,6 miliona dinara uložile su dve kompanije u rekonstrukciju i proširenje betonskog platoa pored bazena, rekonstrukciju i proširenje parkinga i staza, kao i novog prilaznog puta, i novog ulaza sa biletarnicom. Sve ovo doprinelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je podizanju nivoa bezbednosti dolaska posetilaca, kao i korišćenja samog bazena.

Događaju koji je upriličen povodom završetka radova, prisustvovali su Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente, predstavnici kompanija donatora i lokalne samouprave Senta, kao i mnogobrojni posetioci bazena kojima je tog dana bio obezbeđen besplatan ulaz.

Izražavajući zahvalnost donatorima, Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente, izjavio je da mu je drago što kompanije JTI i Biospringer imaju visok nivo društvene svesti, te pomažu stanovnicima Sente i lokalnoj samoupravi.

„Strateško opredeljenje naše kompanije je da kontinuirano doprinosi unapređenju kvaliteta života ljudi u zajednici u okviru koje posluje. Sa zadovoljstvom smo podržali obnovu bazena, posebno zato što je bilo pitanje ne samo uživanja, već mnogo više bezbednosti kupača", rekao je Aleksandar Živkov,direktor fabrike JT International a.d. Senta i dodao: „Ova donacija predstavlja nastavak niza aktivnosti koje JTI realizuje na lokalnom nivou, a već sledeća se dešava na Dan Sente koji smo takođe sa zadovoljstvom pomogli. Ono što je sigurno je da će Senta uvek moći da računa na kompaniju JTI.“

Prisutnima se obratio i Tibor Ujvari, direktor Biospringer RS, koji je takođe istakao da ova donacija prvenstveno doprinosi bezbednosti posetilaca bazena, te da su se, kao kompanija koja puno pažnje posvećuje bezbednosti zaposlenih, rado priključili ovom projektu.

Bazen u Senti spada u kategoriju olimpijskih bazena. Otvoren je od 10 do 19h i dnevno ga poseti u proseku 500 kupača iz Sente i okolnih mesta. Završeni radovi predstavljali su prve tri faze obnove bazena, dok će poslednja faza koja se sada planira, podrazumevati i peskarenje i farbanje bazena i kao i rekonstrukciju poslednjeg betonskog platoa.

Kompanija JTI pomogla je i rekonstrukciju pozorišta i gradske fontane u Senti, kao i osnivanje Dnevnog centra za invalide rada, a svake godine pomaže i rad Narodne kuhinje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.