Završena biciklistička Trka kroz Srbiju

Izvor: Studio B, 17.Jun.2012, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena biciklistička Trka kroz Srbiju

Međunarodna bicklistička Trka kroz Srbiju, 52. po redu, u kojoj je žuta majica pripala Štefanu Šumaheru, povređenom kilometar pred cilj, završena je u Beogradu uručenjem pehara i priznanja najbojim takmičarima.

Najbolje plasiran srpski vozač u generalnom plasmanu je Nebojša Jovanović iz ekipe kragujevačkog Radničkog koji je za pobednikom zaostao 2.03 minuta.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je pehar i žutu majcu umesto Šumaheru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povređenom članu danske ekipe Kristina vočiz, predao Mihaelu Rasmusenu. Rasmusenu je za Šumahera uručena i zlatna medalja, lovorov venac i šampanjac.

Šumaher je povređen danas prilikom pada sa bicikla kada je prolazio kroz Brankovu ulicu, kilomear pred cilj. Zbog povreda ruke i ogrebotina na jagodičnoj kosti, prebačen je u Urgentni centar.

Drugo i treće mesto zauzeli su Rusi, članovi ekipe Itera Kaćoša, Sergej Rudaskov i Aleksandar Prišpetni. Toj ekipi je kao najuspešnijoj u generalnom plasmanu pripala i crvena majica. U trci je učestvovalo 130 takmičara iz 18 zemalja, od kojih je 116 prošlo kroz cilj.

Za najboljeg mladog biciklistu do 23 godine, proglašen je Rus Aleksandar Foliforov, kome je pripala bela majica, na prolaznim ciljevima najbolji je bio osvajač zelene majice Argentinac Maksimilijan Ričese, iz tima Nipo Japan. Ričese je pobednik današnje poslednje, šeste etape od Sremske Mitrovice do Beograda duge 77 kilometara, kao i prve u Nišu.

Plava majica kao priznanje za najbolje plasiranog takmičara na brdskim ciljevima pripala je Balijanu Fortunatu, Italijanu iz tima Nipo Japan. Poljak Marcin Sapa vozač je sa najviše pobeda, a kao najborbenijem i najaktivnijem učesniku pripale su mu tačkasta majica i pehar koji nosi ime Bore Ivkovića, koji je 1963. godine obnovio trku.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćiric rekao je nakon uručivanja priznanja najboljim biciklisitma da je "Trka kroz Srbiju" odlična prilika za promociju zemlje kao sportske i turističke destinacije.

"Veoma smo zadovoljni ovogodišnjom 'Trkom kroz Srbiju', pre svega zahvaljujući kvalitetu takmičara, pošto je od 130 učesnika 116 prošlo kroz cilj", kazao je ministar i dodao da je na taj način ispunjen plan da se dobije na kvalitetu trke.

Prema njegovim rečima, trka je ujedno "sjajna" prilika za promociju Srbije kao sportske i turističke destinacije, pod geslom - "sport, kultura i turizam". Ćirić, koji je u ime Vlade Srbije kao generalnog pokrovitelja trke, takmičenje proglasio zatvorenim, najavio je da već sutra počinju pripreme za narednu, 53. biciklističku Trku kroz Srbiju.

"Veliki je posao organizovati jednu ovakvu trku, ali i veliko zadovoljstvo, jer znamo da je bez premca u jugoistočnoj Evropi. Naravno, želja nam je da uskoro dobijemo višu kategoriju i budemo u rangu najjačih evropskih trka", dodao je ministar.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Zavrsena biciklisticka Trka kroz Srbiju

Izvor: Radio Centar 987, 18.Jun.2012, 11:10

Medjunarodna bicklisticka Trka kroz Srbiju, 52. po redu, u kojoj je zuta majica pripala andScaron;tefanu andScaron;umaheru, povredjenom kilometar pred cilj, zavrsena je u Beogradu urucenjem pehara i p..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.