Zatvoren zabavni park: Prete terorističkim napadom

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 23:36

Zatvoren zabavni park: Prete terorističkim napadom

Popularni zabavni park "Hello Kitty" u Tokiju zatvoren je danas pošto je uprava dobila elektronsku poštu sa terorističkom pretnjom, saopšteno je na sajtu parka.

"Odlučili smo da privremeno zatvorimo park jer bezbednost posetilaca, izvođača i osoblja u ovom trenutku ne može biti zagarantovana", saopštilo je rukovodstvo zabavnog parka u Tokiju.

Park je poznat po vožnjama, predstavama i maskotama, uključujući likove mačića popularnog brenda Hello Kitty. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pretnja je navela policiju da pretraži park u potrazi za sumnjivim predmetima, ali ništa nije pronađeno, javila je japanska televizija NHK.

Vlasti pokušavaju da identifikuju autora pretećeg mejla, dodao je NHK.

Park je otvoren 1990. godine, a brend Hello Kitty, bele mačke iz londonskog predgrađa (i njene mačje bliznakinje Mimi) sa roze ili crvenom mašnom na glavi koja predstavlja simbol prijateljstva, osnovala je japanska grupa Sanrio 1974. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zabavni park Helo Kiti u Japanu zatvoren zbog terorističke pretnje

Izvor: Danas, 24.Feb.2024

Popularni zabavni park "Hello Kitty" u Tokiju zatvoren je danas pošto je uprava dobila elektronsku poštu sa terorističkom pretnjom, saopšteno je na sajtu tog parka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.