Zanimljiva mapa sveta: Japan je prvi u svetu u robotima, Bosna u nagaznim minama, a Srbija...

Izvor: Blic, 11.Jan.2014, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljiva mapa sveta: Japan je prvi u svetu u robotima, Bosna u nagaznim minama, a Srbija...

Ova fantastična mapa, koju su napravili Vilijam Samari, Rej Jamartino i Rafan Anvari, pokazuje šta je ono što svaka zemlja radi bolje od svih drugih zemalja. Oni su sakupili informacije putem različitih izvora i izabrali neke od najzanimljivijih podataka, s obzirom da je svaka zemlja predvodnik u više oblasti.

Da biste mapu videli u punoj rezoluciji kliknite ovde

Brazil je na mapi predstavljen kao vlasnik najviše svetskih titula prvaka u fudbalu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Australija kao zemlja sa najviše smrtonosnih životinja i broju melanoma na 100.000 stanovnika.

SAD ima najviše Nobelovih laureata i ljudi koje je ubila kosilica za travu. Japan je prvi u broju robota, Kazahstan po količini uranijuma, a Rusija po broju malina (a ne Srbija!) i nuklearnih bojevih glava.

Srbija je predvodnik u vaterpolu, dok naši susedi nisu našli svoje mesto na ovoj zanimljivoj karti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zanimljiva mapa sveta: Japan je prvi u svetu u robotima, Bosna u nagaznim minama, a Srbija…

Izvor: Dzungla.org, 11.Jan.2014

Ova fantastična mapa, koju su napravili Vilijam Samari, Rej Jamartino i Rafan Anvari, pokazuje šta je ono što svaka zemlja radi bolje od svih drugih zemalja. Oni su sakupili informacije putem različitih izvora i izabrali neke od najzanimljivijih podataka, s obzirom da je svaka zemlja predvodnik...

Nastavak na Dzungla.org...

Japan prvi po robotima, BiH po minama, a mi?

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2014, 10:54

Mapa koju su napravili Vilijam Samari, Rej Jamartino i Rafan Anvari, pokazuje šta je ono što svaka zemlja radi bolje od svih drugih zemalja. Japan je prvi po broju robota, Bosna i Hercegovina po minama, a Srbija.. Ima li Srbija nešto u čemu je najbolja?..Da znate da ima. Za razliku od Bosne i Hercegovine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.