Zahtev za ostavku guvernera Tokija zbog skandala oko novca

Izvor: Blic, 18.Dec.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za ostavku guvernera Tokija zbog skandala oko novca

Potpredsednik japanske vladajuće Liberalno demokratske partije pozvao je danas guvernera Tokija da podnese ostavku zbog skandala oko primanja novca.

Masahiko Komura rekao je da je to što je guverner Naoki Inose (67) primio veliku sumu novca dovoljan razlog za ostavku, prenosi japanski Kjodo njus.

Komura je rekao da će priprema Tokija za Olimpijadu 2020. biti ugrožena ako Inose bude odlagao svoju odluku.On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi time ukaljao svoj veliki uspeh u lobiranju za održavanje Olimpijade u Tokiju.

Ovo je prvi put da neki zvaničnik vladajuće stranke traži ostavku guvernera Tokija.

Inose je primio 50 miliona jena (oko 485.600 dolara) od bolničkog lanca Tokušukai, i samog upletenog u odvojeni skandal, uoči svog izbora za guvernera u decembru prošle godine.

On je nedavno ispitivan u gradskoj skupštini Tokija zbog sumnjive novčane doznake i mada je priznao da je dobio tu sumu od Tokušukai grupe, on je rekao da je to bio lični zajam i da je sredstva vratio grupi.

Njegova objašnjenja za sada nisu uspela da otklone spekulacije da novac ima

veze sa njegovim guvernerskim uticajem.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pozivi za ostavku guvernera Tokija zbog skandala oko novca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2013

Potpredsednik japanske vladajuće Liberalno demokratske partije pozvao je danas guvernera Tokija da podnese ostavku zbog skandala oko primanja novca. Masahiko Komura rekao je da je to što je guverner Tokija Naoki Inose primio veliku sumu novca dovoljan razlog za ostavku, prenosi japanski Kjodo njus. Komura...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.