ZA VIŠE OD 800 INVALIDA RADA: Uskoro otvaranje Dnevnog centra u Senti (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA VIŠE OD 800 INVALIDA RADA: Uskoro otvaranje Dnevnog centra u Senti (FOTO)

Zahvaljujući ugovoru između kompanije Japan Tobacco International i Saveza invalida rada u Senti, više od 800 invalida rada u ovom gradu dobilo je Dnevni centar od 80 kvadratnih metara

Potpisivanjem Ugovora o donaciji između kompanije Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji i Saveza invalida rada u Senti, članovi Saveza u ovom gradu dobiće mogućnost da koriste potpuno nov prostor za boravak i druženje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Donacija će omogućiti adaptaciju i opremanje prostora od 80 kvadratnih metara koji će postati Dnevni centar za invalide rada u Senti.

Ugovor o donaciji potpisali su Laslo Horvat, predsednik Saveza invalida rada u Senti i Makoto Očiai, direktor fabrike JT International a.d. Senta. Događaju su prisustvovali i Borbelj Ferenc, zamenik predsednika opštine Senta, Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, kao i Stanko Nimčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije.

Foto: Promo

- Zahvaljujemo se kompaniji JTI na donaciji koja će omogućiti našim korisnicima mnogo lepši i kvalitetniji društveni život. Na ovaj način oni će biti više uključeni u edukativne i druge aktivnosti koje organizujemo, a koje im omogućuju ispunjeniji život u Senti. Takođe, moći ćemo da primimo još korisnika i da proširimo krug ljudi kojima možemo da pomognemo, a to je uvek najvažnije – poručio je Laslo Horvat, predsednik Saveza invalida rada u Senti.

Foto: Promo

- Ugovor o donaciji za otvaranje Dnevnog centra je prvi korak u saradnji naše kompanije i Saveza invalida rada u Senti s obzirom na to da već planiramo dalju podršku i sledeće godine. Japan Tobacco International tradicionalno podržava projekte čiji je cilj da obezbede kvalitetniji život našim sugrađanima i cenimo napore koje Savez invalida rada u Senti čini u tom pogledu – izjavio je Makoto Očiai, direktor fabrike JT International a.d. Senta.

U Senti ima više od 800 invalida rada, a Savez postoji od 1984. godine i uz skromna sredstva i volonterski rad pomaže svojim članovima u nabavci hrane, ogreva, pribavljanju potrebnih dokumenata, ali i pruža podršku u vidu edukacije o pravima invalida, organizovanja proslava i druženja.

Foto: Promo

Ova donacija predstavlja jednu od mnogobrojnih aktivnosti kompanije JTI usmerenih na pomoć lokalnoj zajednici. Između ostalog, JTI je pomogao rekonstrukciju Doma kulture u Senti, donirao sredstva za obnovu gradske fontane, poklonio gradu vrt japanskih trešanja, pokrenuo akciju “Bezbedno vozi – čuvaj sebe i druge!”, a tradicionalno pomaže i rad Narodne kuhinje u Senti.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Senta dobija Dnevni centar za invalide rada

Izvor: Danas, 13.Avg.2014

Senta - Potpisivanjem Ugovora o donaciji između kompanije Japan Tobacco International (JTI) u Srbiji i Saveza invalida rada u Senti, članovi Saveza u ovom gradu dobiće mogućnost da koriste potpuno novi prostor za boravak i druženje. ..Donacija će omogućiti adaptaciju i opremanje prostora od 80...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.