Visoka radijacija: Obustavili isporuku ribe

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 15:33

Visoka radijacija: Obustavili isporuku ribe

Japansko ministarstvo zdravlja je saopštilo danas da je naredilo obustavu isporuka brancina ulovljenog kod prefekture Fukušima.

Do te odluke došlo je nakon što je u jednom ulovu krajem prošlog meseca otkriven nivo radijacije koji je premašio gornju granicu.

Suspenzija znači da ta riba neće biti isporučena, "bez obzira na odredište”, izjavio je neimenovani zvaničnik japanskog ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prenosi agencija Rojters.

Ovakav razvoj događaja dolazi nakon najave Tajvana da će ublažiti zabranu uvoza hrane iz Japana koja je uvedena nakon nuklearne katastrofe u Fukušimi 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Visoka radijacija: Obustavili isporuku ribe

Izvor: B92, 08.Feb.2022

Japansko ministarstvo zdravlja je saopštilo danas da je naredilo obustavu isporuka crnog morskog basa ulovljenog kod prefekture Fukušima...Do te odluke došlo je nakon što je u jednom ulovu krajem prošlog meseca otkriven nivo radijacije koji je premašio gornju granicu...Suspenzija znači da ta riba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.