Više od dve trećine Japanaca protiv Olimpijskih igara sledećeg leta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 20:02

Više od dve trećine Japanaca protiv Olimpijskih igara sledećeg leta

Više od 70 odsto Japanaca izjasnilo se protiv održavanja Olimpijskih igara u Tokiju na leto sledeće godine, pri čemu njih 36,4 odsto smatra da bi one trebalo da budu ponovo otkazane, a 33,7 odsto da treba da budu otkazane, pokazuju rezultati ankete agencije Kjodo njuz.

Samo 23,9 odsto ljudi u Japanu navelo je da Olimpijada, koja je trebalo da bude održana ovog leta, treba da bude održana po planu 2021. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Glavni razlog zbog kojeg 75,3 odsto Japanaca smatra da Olimpijske igre treba ili ponovo odložiti ili otkazati jer je stav da prioritet vlade treba da bude borba protiv koronavirusa, što je istaklo 12,7 anketiranih.

Dodatne troškove za "sportsku ekstravaganciju" kao razlog neodržavanja igara naredne godine navelo je 5,9 odsto ispitanika.

Više od polovine učesnika ankete izrazilo je nezadovoljstvo odgovorom vlade premijera Šinzo Abea na pandemiju koronavirusa.

Rezultati ankete su pokazali da 66,4 odsto Japanaca smatra da bi vlada trebalo da proglasi vanredno stanje zbog porasta broja novozaraženih u Tokiju poslednjih dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.