Virus ne usporava u Japanu

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 14:40

Virus ne usporava u Japanu

Tokio -- U Japanu je danas broj zaraženih od koronavirusa porastao za 384 na ukupno 5.356 osoba, izvestila je radio-televizija NHK.

Broj smrtnih slučajeva u toj zemlji porastao je na ukupno 106.

Virus ne pokazuje znake usporavanja uprkos vanrednom stanju koje je ove sedmice uvedeno u Tokiju i šest drugih oblasti, preneo je Rojters.

Guvernerka Tokija Juriko Koike izjavila je da je danas u prestonici Japana registrovan 181 novi slučaj, što predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći dnevni porast.

"Tražim od vas da sarađujete kako biste zaštitili vaše živote, zaštitili vašu porodicu, zaštitili vaše kolege i društvo", rekla je ona.

Delovi Tokija poznati po noćnom životu Šibuja, Akasaka i Ginza bili su mnogo tiši nego inače tokom noći jer je stupilo na snagu vanredno stanje, ali preko dana mnogi radnici i dalje putuju do svojih radnih mesta.

Vanredno stanje daje lokalnim guvernerima autoritet da zatraže od ljudi da ostanu kod kuće i zatvore kompanije.

Za razliku od mera uvedenih u nekim zemljama koje podrazumevanu novčane kazne i hapšenja zbog nepoštovanja zakona, Japan se više oslanja na tradiciju poštovanja autoriteta.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porast broja zaraženih u Japanu, ukupno 5.356

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020

U Japanu je danas broj zaraženih od koronavirusa porastao za 384 na ukupno 5.356 osoba, dok je broj smrtnih slučajeva porastao za jedan na ukupno 106, izvestila je radiotelevizija NHK...Virus ne pokazuje znake usporavanja uprkos vanrednom stanju koje je ove sedmice uvedeno u Tokiju i šest drugih oblasti,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.