Virtuelna osoba postala građanin Tokija

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2017, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuelna osoba postala građanin Tokija

Virtuelni robot koji izgleda kao sedmogodišnji dečak danas je zvanično dobio status stanovnika jedne od centralnih opština Tokija.

Dečak nazvan Mirai, što znači budućnost, ne postoji u stvarnosti, ali mu veštačka inteligencija dozvoljava da putem teksta razgovara sa ljudima preko aplikacije LINE.

Moderna četvrt Šibuja je odlučila da robotu pod imenom Šibuja Mirai dodeli pravi identitet, prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Japanu a verovatno i u svetu.

Pored dopisivanja, Mirai voli da slika i da na zanimljiv način menja selfije koje mu sagovornici šalju.

Jedan od opštinskih zvaničnika je naveo da Mirai može pomoći da opština bude poznatija kao i da omogući stanovnicima da preko njega komuniciraju sa lokalnim vlastima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Virtuelna osoba postala građanin Tokija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2017, 11:09

Virtuelni robot koji izgleda kao sedmogodišnji dečak u subotu je zvanično dobio status stanovnika jedne od centralnih opština Tokija. Dečak nazvan Mirai, što znači budućnost, ne postoji u stvarnosti, ali mu veštačka inteligencija dozvoljava da putem teksta razgovara sa ljudima preko aplikacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.