Vorner bros se javno oglasio: Izvinjavamo se zbog mimova o atomskoj bombi u filmu Barbi

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 11:22

Vorner bros se javno oglasio: Izvinjavamo se zbog mimova o atomskoj bombi u filmu Barbi

Japanska podružnica američkog Vorner brosa – Vorner bros Japan, javno se izvinila zbog mimova sa slikama eksplozije atomske bombe u svom najnovijem blokbasteru Barbika.

Neke slike koje su korišćene u filmu prikazuju glavnu junakinju Margo Robi sa frizurom sličnom oblaku u formi pečurke, kakav se formira posle atomske bombe.

Film Barbika bi trebalo da se pojavi pred japanskom bioskopskom publikom 11. avgusta, pet dana nakon 78. godišnjice američkog atomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udara na grad Hirošimu, navodi BBC.

Drugi mimovi koji su razbesneli japanske korisnike društvenih mreža uključuju i onaj sa glumcem Kilijanom Marfijem, koji je tumačio lik Roberta Openhajmera u istoimenom filmu o "ocu atomske bombe", i čija se premijera uskoro očekuje, koji prikazuju Marfija kako na ramenu nosi Margo Robi uz zvanični reklamni slogan za film Barbi koji glasi "Biće to leto koje se pamti".

U saopštenju kompanija Vorner bros Japan navela je da je "izuzetno žalosno što je matična kompanija iz SAD reagovala na objave obožavatelja 'Barbenhajmera' na društvenim mrežama". Na to je reagovala američka kompanija koja je navela da "Vorner bros žali zbog nedavnog bezosećajnog angažovanja na društvenim mrežama" i da se iskreno izvinjava.

Portparol grada Hirošime rekao je za BBC da će 78 godina nakon bacanja atomske bombe na taj grad, nastaviti da radi na širenju znanja i razumevanja fizičkog i psihičkog uticaja nuklearnih bombi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.