VUČIĆ NAJAVLJUJE NOVU INVESTICIJU! Još jedan NEMAČKI GIGANT stiže u Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ NAJAVLJUJE NOVU INVESTICIJU! Još jedan NEMAČKI GIGANT stiže u Srbiju

Predsednik je odao da može samo da kaže da je to velika kompanija iz Bavarske i da je reč o velikoj investiciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući jutros u Jutarnjem programu TV Pink da čeka potvrdu za dolazak još jedne nemačke kompanije u Pančevo i da samo može da kaže da je to velika kompanija iz Bavarske i da je reč o velikoj investiciji.

On je istakao i da će Srbija sa dolaskom "Tojo tajera" postati najmoćniji proizvođač guma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u svetu. Vučić je istakao da ta japanska kompanija planira i dodatne investicije.

- Cela Inđija se raduje toj investiciji japanskog giganta koji će samo u prvoj fazi uložiti 400 miliona evra i zaposliti 523 ljudi. "Tojo" planira još dve faze ulaganja - najavio je Vučić i naglasio da ne može o tome da govori pošto je na kompaniji da to saopšti. - To su premijum gume koje svi koriste u svetu. Imamo u Srbiji već velike proizvođače guma kao što su "Mišlen" i "Linglong" tako da ćemo postati najmoćniij prozvođač guma u svetu.

"Tojo" će u Inđiji otvoriti prvu fabriku u Evropi, napomenuo je predsendik Srbije i istakao da je veoma srećan zbog te investicije pošto je sa japanskim investitorom razgovrao tri godine, kao i da su oni dolazili 29 puta u Inđiju.

Ta opština će zbog toga imati više prihoda za puteve, kanalizaciju i druge infrastrkturne projekte.

Takođe, predsednik navodi da će u "Tojo tajeru" plate biti za oko 60 odsto više nego prosečne u Srbiji.

- To će biti invanredna stvar za ceo Srem i stanovništvo okolnih mesta, Novi Sad i Beograd - rekao je Vučić dodajući da će raditi u toj kompaniji i inženjeri i visokokvalifikovana radna snaga.

Kaže da Japanci uvek više ulože i zaposle ljudi nego što u početku najave, što potvrđuje i slučaj "Jazakija" u Šapcu koji je sada stigao do 2.700 zaposlenih, a planira da ukupno ima 3.500 radnika.

Predsednik dodaje da i pored toga takve dobre vesti traju samo jedan dan:

- Kad se otvori auto-put, koji se gradio godinama, to je vest koja traje jedan dan, a kad se pojavi neko oštećenje na asfaltu to traje danima.

Vučić kaže da pojedini mediji omalovažavaju dobre vesti i pridaju pažnu nekim marginalnim.

Dodaje da čeka potvrdu za dolazak još jedne nemačke kompanije u Pančevu i da samo može da kaže da je to velika kompanija iz Bavarske i da je reč o velikoj investiciji.

Pogledajte rezultate

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.