Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zapaljen studio za animaciju u Japanu, najmanje jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba je poginula, dok je više od 30 povređeno u požaru koji je izbio u poznatom japanskom studiju za animaciju, u gradu Udžiju.

Sumnja se da je vatra u trospratnici podmetnuta, a osumnjičeni je brzo uhapšen, javlja Raša tudej.

Sumnja se da je on prolio benzin u zgradi studija "Kjoto animejšn" i potom ga zapalio. Kako je saopštila policija, osumnjičeni se nalazi među povređenima. Sve što je saopšteno u vezi njega je da ima 41 godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da je u bolnici.

Na društvenim mrežama postavljeni su snimci požara, na kojima se vidi i da je studio pretrpeo veliku štetu.

U trenutku izbijanja i širenja plamena zgrada je bila puna ljudi. Njih 38 je povređeno, od kojih je desetoro zadobilo teške povrede i nalaze se u kritičnom stanju.

Lokalni mediji navode da je u plamenu stradalo nekoliko ljudi, a lokalni zvaničnici pominju jedan smrtni slučaj.

Osim toga, policija je saopštila i da je na licu mesta zatekla i "veću količinu hladnog oružja", a lokalni mediji navode da je nađeno pet noževa čija je oštrica velika kao mačeta.


Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

POVREDIO SE U POŽARU KOJI JE PODMETNUO U vatri koja je zahvatila animirani studio u Japanu, poginula jedna osoba, desetoro u kritičnom stanju

Izvor: Blic, 18.Jul.2019

Najmanje jedna osoba je preminula, a 35 je povređeno kada je muškarac podmetnuo požar u zgradi studija za animaciju "Kjoto enimejšen" u gradu Udžiju u Japanu, saopštile su tamošnje vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.