VIDEO: Predstavljen suncobran koji vas prati u stopu

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Predstavljen suncobran koji vas prati u stopu

Mala japanska kompanija predstavila je prototip suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci.

Ašai pauer servis (Ashai Power Service), mala kompanija u severoistočnoj prefekturi Tošigi, nada se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave.

U prvo vreme cilj će biti da se koristi na privatnim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << komplikovanih propisa za korišćenje dronova.

"Odlučio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran", rekao je vlasnik firme Kendži Suzuki.

Prečnika 1,5 metara, prototip drona suncobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni. Kompanija sa nada da će moći da poveća vreme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor.

"Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje", rekao je Suzuki. Sistem praćenja zasniva se na kamerama.



Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.