Ne postoji, a rasprodala četiri koncerta u Japanu

Izvor: Blic, 11.Mar.2012, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne postoji, a rasprodala četiri koncerta u Japanu

Kompjuterski generisana pop senzacija Hacune Miku je, uprkos činjenici da ne postoji, rasprodala 10.000 ulaznica za svoje koncerte u Tokiju.

Virtualna diva Hacune Miku postaje svetski poznat fenomen, a japanski mediji su izvestili da je oduševila obožavaoce na svom, kako su organizatori najavili, poslednjem nastupu uživo. Pop senzacija je održala koncert u Tokiju, a sve karte su bile - rasprodate!

Poznata je pod imenom Hacune Miku, ima zelenu kosu i dugačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kike, i savršeni je proizvod digitalne muzičke industrije. Ali, ona je samo lik iz stripa, avatar koji je dizajnirala japanska firma "Crypton Future Media”. Hacune je, prosto rečeno, program koji možete kupiti i on će vam "otpevati” bilo koju pesmu sa vašeg kompjutera. Uz pomoć softvera "Vocaloid”, Miku je pozajmila glas od glumice Saki Fudžita.

Cena ulaznica za poslednje koncerte virtuelne pevačice je bila oko 76 dolara. Rasprodata su sva četiri šoua.

- Bilo je neverovatno! Moje srce kao da još igra - rekao je japanskim medijima jedan 21-godišnji obožavalac.

Na koncertu je korišćen animirani 3-D model koji je pravio iluziju da je Hacune zaista na sceni i da peva. U publici nisu bili samo Japanci, već su u Tokio stigli i obožavaoci iz celog sveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Virtuelna pevačica rasprodaje koncerte (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2012

Kompjuterski generisana pop senzacija Hacune Miku je, iako ne postoji, rasprodala 10.000 ulaznica za svoje koncerte u Tokiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.