VIDEO: Bondov vulkan u Japanu katapultirao stene

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: "Bondov" vulkan u Japanu katapultirao stene

Vulkan Šinmoedake u Japanu, poznat po filmu o Džejms Bondu iz 1960-ih, danas je, prvi put od aprila, imao eksplozivnu erupciju.

Vulkan je izbacivao dim više hiljada metara u vazduh.

Na fotografijama objavljenim na televiziji vidi se oblak dima i pepela kako se uzdiže iznad vrha vulkana, koji je deo eksterijera u filmu "Samo dvaput se živi" iz 1967. godine. Prema navodima televizije TBS, komad stene je pao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na oko 1.100 metara od vulkana, prenosi Rojters.

Do erupcije je došlo nakon što je snažan zemljotres jačine 6,1 stepeni Rihtera u ponedeljak pogodio Osaku, drugi najveći grad u japanu, usmrtivši pet osoba, među kojima je i devetogodišnja učenica, dok je na stotine povređeno. Vulkan Šinmoedake nalazi se u mahom ruralnom području na oko 985 kilometara od Tokija na ostrvu Kjušu. Impressive explosive eruption at #Kirishima #Shinmoedake #volcano in #Japan 10 minutes ago! #霧島 #新燃岳 #火山 pic.twitter.com/draKs5juMV

— James Reynolds (@EarthUncutTV) June 22, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.