VELIKI VOĐA ODUŠEVLJEN: Pregledao snimke novog špijunskog satelita, imao je šta i da vidi! Japan, Južna Koreja i SAD u PANICI

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2023, 01:47

VELIKI VOĐA ODUŠEVLJEN: Pregledao snimke novog špijunskog satelita, imao je šta i da vidi! Japan, Južna Koreja i SAD u PANICI

Stejt department najoštrije osudio postupak Pjongjanga

Severnokorejski lider Kim Džong Un pregledao je fotografije koje je snimio novi špijunski satelit te zemlje na "glavnim ciljanim regionima", javili su danas severnokorejski državni mediji.

Među ciljanim gradovima su glavni grad Južne Koreje Seul i gradovi u kojima se nalaze američke vojne baze. Severna Koreja je lansirala satelit u utorak, ali južnokorejski zvaničnici odbrane i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << analitičari kažu da njegove sposobnosti nisu nezavisno verifikovane, prenosi Rojters.

Visoke diplomate Južne Koreje, SAD i Japana danas su u trilateralnom pozivu "snažno" osudile nedavno lansiranje svemirske rakete zbog njenog "destabilizujućeg" efekta, saopštio je Stejt department.

Južnokorejski ministar spoljnih poslova Park Jin, američki državni sekretar Entoni Blinken i japanska ministarka spoljnih poslova Joko Kamikava ocenili su da je lansiranjem satelita Severna Koreja prekršila više rezolucija Saveta bezbednosti UN o zabrani bilo kakvog testiranja pomoću tehnologije balističkih raketa.

- Sekretar i ministri spoljnih poslova oštro su osudili lansiranje zbog njegovog destabilizujućeg efekta na region - rekao je na brifingu za novinare Metju Miler, portparol Stejt departmenta.

U trilateralnom pozivu, Park, Blinken i Kamikava su naglasili potrebu da se međunarodna zajednica, uključujući sve članice Saveta bezbednosti UN, okupe kako bi sprečile aktivnosti nabavke Severne Koreje i zaustavile priliv prihoda koji podržava razvoj oružja za masovno uništenje i programe balističkih projektila, rekao je Miler.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vođa Sjeverne Koreje pregledao fotografije 'glavnih meta' koje je snimio satelit

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2023

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je fotografije "glavnih meta" koje je snimio novi špijunski satelit, uključujući južnokorejsku prijestolnicu Seul i druge gradove u kojima se nalaze američke vojne baze, prenijeli su 25. novembra državni mediji te zemlje Južnokorejska obavještajna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.