VAMA NA USLUZI Razvijen prvi humanoidni robot

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAMA NA USLUZI Razvijen prvi humanoidni robot

Japanska "Tošiba" razvila je humanoidnog robota koji će početi da radi na info pultovima ove kompanije u radnjama u Tokiju.

Ženski robot nazvan je Aiko Čičira, a govori japanski jezik, za sada. Ono što je interesantno je da Aiko govori i znakovni jezik.

Ipak, ovaj robot nije sposoban za "ćaskanje sa mušterijama", već za čisto ispunjavanje zadataka i odgovore na konkretna pitanja.

Tvorci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog robota potrudili su se da Aiko Čičira izgleda "što je ljudskije moguće". Aiko trepće i pomera usne kada se obraća ljudima, a programirana je i za tradicionalni japanski pozdrav - naklon.

Svoju premijeru Tošibin robot doživeće u ponedeljak u radnji u Nihonbašiju, jednom od luksuznijih delova Tokija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.