Uživo: Deki se oprostio u Novom Sadu, Srbija - Japan 0:0

Izvor: Blic, 11.Okt.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Deki se oprostio u Novom Sadu, Srbija - Japan 0:0

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Japana prijateljsku utakmicu, koja neće biti običan prijateljski duel, jer se u Novom Sadu, pred oko 7.500 gledalaca, od dresa "orlova" oprostio Dejan Stanković, a ujedno je postao i rekorder po broju nastupa. Dešavanja sa "Karađorđa" možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Deki je poslednji put sa kapitenskom trakom predvodio saigrače u nacionalnom timu, što je bio njegov 103. meč za Srbiju, čime je pretekao Savu Miloševića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << On je u zlatnom dresu sa brojem 103 izašao na teren, zajedno sa trojicom sinova i ostalim igračima.

Pre početka utakmice, uručeno mu je čak šest nagrada: dobio je dres Japana sa brojem 10 od Alberta Zakeronija, sadašnjeg selektora rivala, a njegovog nekadašnjeg trenera u Laciju. U ime organizacije "Nesalomivi" dobio je "Zlatnu loptu", a od Vladimira Petrovića Pižona plaketu u ime Crvene zvezde.

Sadašnji kapiten "orlova" Bane Ivanović je Stankoviću predao dres Srbije sa brojem 103, dok mu je predsednik FSS Tomislav Karadžić, dočekan zvižducima, uručio "Zlatnu značku", a na kraju mu je Savo Milošević dao "Zlatni dres".

Pored 35-godišnjeg veziste, Siniša Mihajlović se opredelio za sledeće igrače: Stojkovic, Rukavina, Ivanovic, Nastasić, Tomović, Matić, Basta, Tadić, Tošić, Đorđević.

Za Japan od početka igraju: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Endo, Okazaki, Kagava, Kakitami, Kono, Hasebe i Jošida.

Najznačajniji trenutak dogodio se u 10. minutu kada je Stanković uz ovacije napustio teren i mesto ustupio Ivanu Radovanoviću. Bio je to vrlo emotivan trenutak za Dekija, koga su igrači obe selekcije ispratili špalirom, a pokraj terenu su ga sačekali supruga Ana i sinovi Filip, Aleksandar i Stefan.

Sve do sredine prvog poluvrema se nije ništa značajnije dogodilo, pošto je sve bilo posvećeno Stankoviću. Prva šansu imali su "orlovi" u 24. minutu kada je Đorđević sam izašao pred golmana Kavašimu, dobro uočio Tošića na levoj strani koji je iz prve tukao, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Na isteku pola sata igre zapretili su i Japanci. Honda je započeo odličnu akciju i pronašao Kagavu koji je ušao u kazneni prostor i izašao pred Stojkovića, koji je izašao kao pobednik iz tog duela. U 32. minutu Srbija je imala kontru "šest na četiri", koju je Radovanović okončao udarcem sa distance, što nije bio najbolji izbor.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Deki se oprostio u Novom Sadu, Srbija – Japan 0:0

Izvor: Dzungla.org, 11.Okt.2013

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Japana prijateljsku utakmicu, koja neće biti običan prijateljski duel, jer se u Novom Sadu od dresa „orlova“ oprostio Dejan Stanković, a ujedno je postao i rekorder po broju nastupa. Dešavanja sa „Karađorđa“ možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.