Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2021, 21:52

Uspešna generalna proba pred Tokio: Odbojkašice Srbije treći put bolje od Italijanki

Izabranice Zorana Terzića u odličnom raspoloženju putuju na Olimpijske igre

Tri prijateljska meča su odigrale selekcije Srbije i Italije u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju i sva tri su završena na identičan način – pobedom odbojkašica Srbije.

Razlika između Srbije i Italije je tačno jedan set. Tri puta su odbojkašice Srbije slavile u pet setova, a generalnoj probi pred put u Tokio prisustvovalo je oko 1.000 gledalaca u dvorani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sportskog centra “Voždovac”. Plava četa je slavila sa 3:2, po setovima 25:18, 23:25, 24:26, 25:22, 16:14.

U centru pažnje bile su Tijana Bošković i Paula Egonu. Briljirale su Bošković i Egonu, a italijanki je pripao “mali rat”, ali ne i bitka. Osvojila je Tijana Bošković 29 poena, dok je Paula Egonu gurala Italijanke, ali 31 poen nije bio dovoljan da se nadigraju devojke Zorana Terzića.

Vodile su odbojkašice Srbije i Italije rovovsku borbu, baš kao i u prethodna dva okršaja, mogao je meč da ode na obe strane, ali je poslednja lopta nekako uvek htela da završi sa one, italijanske strane mreže.

Milena Rašić je jedina uz Tijanu Bošković bila dvocifrena. Doprinela je sa 13 poena, a na suprotnoj strani se Katerina Boseti istakla sa 12 poena.

Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkašica će se igrati od 25. jula do 8. avgusta, a naša selekcija će put Tokija krenuti 15. jula. Podsećamo, odbojkašice Srbije igraće u grupi A sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom, dok će u B grupi igrati Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.