Upozorenje na tropsku oluju u Japanu, savetuje se evakuacija za 300.000 ljudi

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje na tropsku oluju u Japanu, savetuje se evakuacija za 300.000 ljudi

Japanske vlasti savetovale su više od 300.000 ljudi da se evakuišu iz svojih domova zbog oluje "Krosa" koji se približava Arhipelagu.
Očekuje se da tropska oluja "Krosa" koja se kreće ka severoistoku Japana, praćena vetrovima od 108 kilometara na čas, udari u kopno u četvrtak u jutarnjim časovima, navela je japanska meteorološka agencija, prenosi Rojters.
Kako prenosi japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javni servis (HNK), savet za evakuaciju izdat je za 310.000 stanovnika, a otkazano je i 350 letova planiranih za sutra. 
U naredna 24 časa, progonizira se ogromna količina padavina za Šikoku, najmanjem od četiri glavna japanska ostrva.
Britanska agencija podseća da je u poplavama u zapadnom Japanu prošle godine stradalo više od 200 ljudi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tropska oluja Krosa stigla do Japana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2019, 09:27

Jaka kiša zahvatila je dijelove zapadnog Japana nakon što je u četvrtak rano ujutro tropska oluja Krosa pogodila kopno, zbog čega je otkazano više stotina letova i polazaka vozova. Japanske vlasti upozorile su da bi do petka u pojedinim dijelovima mogla pasti neuobičajeno velika količina kiše,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.