Upoznajte se sa japanskom kulturom na Danima Japana u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznajte se sa japanskom kulturom na "Danima Japana" u Nišu

Od 21. do 27. septembra, Nišlije će na “Danima Japana” moći da vide izložbe oružja i slika Japana, bonsai drveća, ali i da učestvuju u prezentacijama, radionicama i seminarima japanskog jezika, haiku poezije, kaligrafije, mange, ninđucua i aikidoa.

Ovogodišnji Dani Japana nose naziv “JAPANNIŠ 2015 - Japan kroz godišnja doba” a organizatori, kako kažu, pripremaju dosta noviteta.

Tako će Nišlije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako je najavljeno, u okviru izložbe “Japan kroz godišnja doba” na niškom Univerzitetu videti japansko oružje kao i slike Japana, ali i izložbu bonsai drveća.

Osim toga, organizujemo predavanja na temu Japana, radionicu japanske kaligrafije i haikua, a ove godine imamo i turnire u video igrama i mini seminare japanskog jezika, ali i japanskog stripa - mange i borilačke veštine ninđucu. Takođe, biće održan i zvanični aikido seminar - navode organizatori iz udruženja “Taka”.

Kako napominju, ulaz za sve je besplatan, osim za učešće na mini seminarima, aikido seminaru i turnire u video igrama.

Detaljne informacije o ovoj manifestaciji mogu se naći na Fejsbuku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.